Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
Език
Меню
Профил
Език
Начало Марки

ТЬОПФЕР

Филтри
ТЬОПФЕР
Описание

Историята ни започва в Бьолен През 1888 г. 35 души от Бьолен и околностите основават мандра. На 1 октомври 1906 г. Макс Тьопфер я наема и започва да произвежда там бебешки храни, сухо мляко и яйчен прах. Фирмите M. Töpfer в Бьолен близо до Лайпциг и Staudt във Вилбел работят върху фабричното производство на бебешки храни. През 1911 г. двете компании се обединяват и сформират M. Töpfer Trockenmilchwerke GmbH в Бьолен, за да увеличат мащаба на производството. Благодарение на тясната връзка с известни педиатри непрекъснато се подобряват продуктите и се разширяват продажбите, по-специално в Централна и Източна Германия. По този начин, Töpfer става първата немска компания за течна лечебна храна за бебета. Детската смъртност преди и по време на Първата световна война е висока и споменатите педиатри се опитват да помогнат за намаляване й. Сътрудничеството между проф. Финкелщайн и Филип Мюлер, който имал патент за производството на протеиново мляко, и участието на тогавашния управител Ото Липерт довеждат до създаването на протеинов млечен продукт. Общият знаменател е намаляването на големия процент детска смъртност. Филип Мюлер успява да установи близък контакт с професорите в университетските детски клиники и главните лекари на детските болници. Неговата настойчивост е в основата на успеха. Името Töpfer скоро се свързва с висококачествени млечни продукти и бебешки храни като цяло. По онова време асортиментът включва: HS холандска храна за кърмачета на проф. Кьопе; HA холандска храна за кърмачета на проф. Ричел; Протеиново мляко на проф. Финкелщайн и проф. Л.Ф. Майер; Лечебна Оризова каша на Университетската клиника в „Шарите“ Берлин. Търговска марка, на която се вярва и до днес Töpfer засилва обмена на опит с университети, институти, лекари и учени от много дисциплини. Това е единственият начин да се гарантира, че продуктите винаги отговарят на най-новите научни и практически открития. Тази тясна, конструктивна връзка с науката дава резултати, например в много медицински и специализирани статии за храненето. Учени са били и учени са и днес „автори“ на някои от продуктите на Töpfer. Например лекари от Университетската детска клиника в „Шарите“ Берлин участват в създаването на Лечебната Оризова каша Töpfer Reisschleim®. През 1932 г. е разработена безмлечната храна Lactopriv®. Пудрата за вана с био пшенични трици на Töpfer, която е популярна от поколения и до днес, се появява на пазара още през 1936 година. Създадена е от проф. Д-р Вилхелм Стьолцнер от Кьонигсберг и научния съветник на Töpfer - проф. Бено Блайер. Съдържа суроватка, био пшенични трици и лечебни билки, почиства кожата по особено нежен и грижовен начин. Бебешкото мляко Lactana® е разработено още през 1948 г. и днес, както и тогава, е храна за бебета с най-високо качество. Тези основни храни, които са произведени за първи път по времето, когато е имало високи нива на смъртност поради недобра грижа за бебето и дефицит на бебешка храна, са се доказали в продължение на почти 80 години и са прославили името Töpfer.

Виж още

39

продукти

Продукти

Страница 1 от 3
«1 2 3»